V centre mesta dnes večer otvorili Vianočné trhy

25.11.2010 Prešov

Prešov 25. novembra (TASR) – Hodinovým hudobno-tanečným programov Folklórneho súboru Dúbrava \"Na Šarišu tak\" dnes večer v centre Prešova otvorili Vianočné trhy.
Na pešej zóne je rozmiestnených viac ako 50 predajných stánkov, kde trhovníci z východného Slovenska, ale i susednej Poľskej republiky ponúkajú svoj tovar. Návštevníci nájdu v stánkoch vianočné ozdoby, výrobky ľudových remeselníkov, svoje výrobky tu predávajú cukrári, nechýbajú ani klasické medovníky, domáca medovina a varené víno.
Pešia zóna i priľahlé ulice sú ozdobené vianočnými svetlami, ku ktorým v tomto roku pribudli aj imitácie historických lustrov. Rozsvietenie vianočného stromčeka pri Konkatedrále svätého Mikuláša je naplánované tradične na 6. decembra.
Vianočné programy sú budú konať každý utorok a štvrtok od 16. h do 18. hodiny. Na pódiách v pešej zóne sa predstavia folklórne súbory a speváci ľudových piesní z Prešova. Okrem nich vystúpia žiaci základných umeleckých škôl a divákom sa predstavia aj členovia záujmových útvarov centier voľného času a cirkevné zbory.
Vo štvrtok 16. decembra vystúpia členovia Rímskokatolíckej farnosti z Nižnej Šebastovej, ktorí divákom pripomenú jednu z najdôležitejších etáp kresťanských dejín – narodenie Ježiša Krista, pod názvom Živý betlehem. Vianočné trhy sa oficiálne končia 23. decembra.
 

Vyberte región

mark